Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Lembessiart 2013- Μια υπέροχη γιορτή της τέχνης!

Το Lembessiart για μια ακόμα χρονιά έγινε πραγματικότητα! Για τέταρτη συνεχή χρονιά το δρομάκι της τέχνης στολίστηκε και υποδέχθηκε πάνω από 1.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε μια μοναδική γιορτή της τέχνης με χρώμα, μουσική και ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων που έγινε πραγματικότητα χάρη στην ανιδιοτελή και με πάθος  συμμετοχή των καλλιτεχνών και εθελοντών του και την πολύτιμη συμβολή των χορηγών και υποστηρικτών του!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν εθελοντικά για να κυλήσει ομαλά η φετινή διοργάνωση, τον Γιώργο Κορμπάκη, τη Μαρία Μαλούχου, τη Yona Ago, την Δήμητρα Δουμά, την Καίτη Χαλιορή και την Ασπασία Σταυροπούλου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις του διημέρου:

-Το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης "Έλα να παίξουμε" που για μία ακόμη χρονιά έφτιαξαν μαζί με τα μικρότερα παιδάκια εκπληκτικές κατασκευές και ζωγραφιές δίνοντας ιδέες σε μικρούς και μεγάλους για το τι μπορούμε να φτιάξουμε με λίγη φαντασία και μερικά ανακυκλώσιμα υλικά. Ένα μπράβο και για την δράση τους να φυτέψουν μαζί με τα παιδιά «της πόλης» μαρούλια και άλλα εποχιακά τα οποία πήραν στο σπίτι τους για να φροντίσουν να μεγαλώσουν.
-Την Ζωή Νικητάκη που μας αφηγήθηκε τα υπέροχα παραμύθια της με τη συμμετοχή των παιδιών, και μας ταξίδεψε όλους σε άλλες ηλικίες, πιο αθώες και τρυφερές.
-Την 3η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Ν. Φαλήρου και συγκεκριμένα τη Μαρία Στοκάκου και το Δημήτρη Αναγνώστου που μαζί με τα λυκόπουλα και τα προσκοπάκια ήταν κοντά μας και με υπομονή και κέφι έστησαν 2 καταπληκτικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή του Μακρυγιάννη για τα παιδιά που παρευρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην οδό Λεμπέση τα οποία έπαιξαν, έβαλαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους να δουλέψουν και ανέσυραν από τη μνήμη τους γνώσεις που χρειάζονταν για να φέρουν σε πέρας τις απαιτήσεις των παιχνιδιών.
-Τη Μαρία Μαλούχου που με υπομονή δημιούργησε με τα παιδιά χρωματιστά κουκλάκια από τσόχες, κουμπιά, κορδέλες, υφάσματα, δαντέλες και άλλα υλικά.
-Την Άννα Τσαλάγκα που καθοδήγησε τα παιδιά να εικονογραφήσουν το Μύθο του Αισώπου «Ο γεωργός και τα παιδιά του», οδηγώντας σε ένα ομαδικό, εξαιρετικό αποτέλεσμα.
-Την Έλενα Κυριακαράκου που υπό την καθοδήγηση της μικρά και μεγάλα παιδιά δημιούργησαν με την τέχνη του felt πολύχρωμες μπάλες και κορδόνια από μαλλί.
-Το Α’ εργαστήριο χαρακτικής της ΑΣΚΤ και τους χαράκτες Γιάννη Κολιό, Πανταζή Τσέλιο, Μιχάλη Αδάμη, Φώτη Βάρθη, Τζίνα Δελλασούδα, που με αμέριστη υπομονή μύησαν το κοινό στην τέχνη της χαρακτικής. Όσοι παρευρέθηκαν σε αυτό το όμορφο workshop χάραξαν και τύπωσαν τα δικά τους χαρακτικά έργα σε μήτρα από plexi-glass.
-Ευχαριστούμε το Ρητορικό Όμιλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα παιδιά που τον εκπροσώπησαν στον πολύ ενδιαφέροντα αγώνα επίδειξης debate με θέμα «Παύση ή μη της κρατικής χρηματοδότησης της τέχνης». Συμμετείχαν οι: Θανάσης Γκίκας, Δημήτρης Καπλάνης, Ανδρέας Γεωργίου, Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος, Αγγελική Φιλιππάτου, Νατάσα Καρύδη, Μαριέλα Τιλιακού.
-Τον Δημήτρη Αναγνώστου και την ομάδα του που χόρευαν για περισσότερο από μία ώρα street latin ξεσηκώνοντας τον κόσμο αλλά και τον Κουβανό σαξοφωνίστα Anardo που μας μάγεψε με το σαξόφωνο του.
-Την οινολόγο Ευαγγελία Παλυβού που ήρθε από τη Νεμέα για μία δύσκολη και απαιτητική επίδειξη χειροποίητου – σπιτικού σαπουνιού.
-Την ομάδα In the box της Μαριλού Θεοδωρίδου για την εξαιρετική performance σύγχρονου χορού που έκλεισε το φετινό διήμερο.

-Tους Gagik Altunyan, Αριστομένη Κατσούλα, Αγγέλικα Κοροβέση, Απόστολο Φανακίδη, Νότα Τσίτουρα, Βασιλική Φιλίππου και Paula Lakah που μας παραχώρησαν τα γλυπτά τους για την υπαίθρια έκθεση γλυπτικής και εγκαταστάσεων.

-Την ομάδα ΕΝ-ΦΛΩ που μαζί με τη Δήμητρα Σιατερλή βρέθηκαν κοντά μας με μία εξαιρετική οικολογική performance. Μοιράζοντας σπόρους (φασόλια Πρεσπών) έδωσαν το κίνητρο στον κόσμο να τα φυτέψει. Εφόσον αυτά ευδοκιμήσουν και φτάσουν τα 50 εκ οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να κερδίσουν σε αντάλλαγμα ένα χαρακτικό έργο από την ομάδα ΕΝ ΦΛΩ.

-Το International school of Pireaus (πρώην εκπαιδευτήρια Μ. Πετράκη-Βαλσαμίδου) και τις ιδιοκτήτριες του Μαρίκα και Κωνσταντίνα Βαλσαμίδου που ήταν κοντά μας. Πιο συγκεκριμένα όλα τα παιδιά των τάξεων του δημοτικού με την καθοδήγηση της εικαστικού καθηγήτρια τους Λίας Πέτρου δημιούργησαν ένα εκπληκτικό video με την τεχνική του stop motion animation με τίτλο «Εμείς και Εμείς». Ακόμα οι μαθητές ζωγράφισαν 300 δέντρα - σελιδοδείκτες, τα οποία μοιράστηκαν στους επισκέπτες του διημέρου. Σκοπός των παιδιών ήταν να στείλουν ένα οικολογικό μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους.

-Το εργαστήρι τέχνης Χαλκίδας που έφερε από τη Χαλκίδα για να εκτεθούν, δημιουργίες των παιδικών τμημάτων τους με θέμα τη σύγχρονη γλυπτική.

-Την εικαστικό Καίτη Χαλιορή που βρέθηκε κοντά μας για μία ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Greek Water Society μέσα από την γλώσσα της τέχνης, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα της υποβάθμισης, μόλυνσης και εξάντλησης του καθαρού, πόσιμου νερού στον πλανήτη.

-Την Ραλλού Κάτσαρη που γέμισε το δρόμο της Λεμπέση με πολύχρωμα καπάκια και έδωσε μία άλλη νότα δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

-Την Χρυσούλα Σκεπετζή για τα υπέροχα χειροποίητα εικαστικά φωτιστικά της που στήθηκαν στην είσοδο της οδού Λεμπέση.

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: τον Μίλτο Καραγιάννη και το Gelato Polis, τον Ξενοφώντα Σταυρόπουλο και το Wine Point, την Ματίνα Κουταλιά με το ζαχαροπλαστείο Koutalucky, τους ιδιοκτήτες του Fun Bike για τις βόλτες που κλήρωσαν με τα μοναδικά τετράτροχα ποδήλατά τους, την εταιρία Δίρφυς για τα νερά που μας χορήγησε, την εταιρία Felipack για την προσφορά της και τον γραφίστα Βαγγέλη Γραβαρίτη για την πολύτιμη βοήθεια του. Τους χορηγούς επικοινωνίας μας click@life, culturenow, art22, athensinterview και the machine.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/518868484865661/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου